Perustietoa uskomuksista

Omat ja toisten uskomukset näkyvät meidän kaikkien elämässä. Toisinaan uskomukset vievät asioita eteenpäin, mutta toisinaan ne voivat myös lamaannuttaa tai rajoittaa tekemistä.

Tämän verkkokurssin avulla opit tunnistamaan omia rajoittavia uskomuksiasi. Uskomusten tunnistaminen on tärkeää, että pystyt näkemään esteet unelmiesi tiellä ja pääsemään niistä yli.

Kun haluat satsata hyvinvointiisi pidemmällä tähtäimellä, oppia ymmärtämään paremmin ajatuksiasi sekä mielesi toimintaa, ja sitä kautta helpottaa arjessa toimimista, tämä kurssi on juuri sinua varten.

 

”Olen huonompi kuin muut”, ”En ole riittävä”

Jokaisella meistä on ydinuskomuksia itsestään, muista ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. 

Ydinuskomuksia on sekä positiivissävytteisiä että negatiivissävytteisiä. Positiivisia ydinuskomuksia ovat esimerkiksi ”olen hyvä”, ”ansaitsen hyviä asioita” sekä ”olen riittävä”. Negatiivinen ydinuskomus voi olla esimerkiksi ”olen huonompi kuin muut”, ”en osaa kuitenkaan”, ”en ole riittävä”.

Hyvin usein uskomukset ovat tiedostamattomia, mutta siitä huolimatta ne vaikuttavat jokapäiväisiin valintoihimme ja päätöksiimme. 

Tämä verkkokurssi auttaa sinua tunnistamaan haitalliset ydinuskomukset ja luomaan uusia, hyvinvointiasi tukevia ydinuskomuksia ja toimintatapoja.

 

Kurssin oppien myötä sinulla on mahdollisuus muuttaa sitä, miten suhtaudut menneeseen

Kuinka toimit tässä hetkessä ja miten rakennat tulevaisuutta, joka pohjautuu omiin arvoihisi.

Verkkokurssi auttaa sinua asettamaan konkreettisia tekotavoitteita, jotka tukevat arvojesi mukaista elämää sekä hyväksymään asioita ja tunteita, joihin et voi vaikuttaa. 

 

Hyppää mukaan kurssille ja anna itsellesi mahdollisuus vapaampaan, omannäköiseen elämään

Verkkokurssin avulla opit näkemään esteet unelmiesi tiellä ja muuttamaan uskomuksiasi sinua palvelevaan muotoon.

Perustietoa uskomuksista on verkkokurssi, jota voit käydä rauhassa omaan tahtiisi 6 kuukauden ajan. Kurssi sisältää 14 videota, tekstiosiot, tehtäviä, harjoitteita, sekä herätteleviä ajatuksia uskomuksiin liittyen.

Tämä verkkokurssi on toteutettu yhteistyössä psykoterapeutin ja psykologisen joustavuuden valmentajan kanssa. Verkkokurssi on ainutlaatuinen, eikä vastaavia ole saatavilla. 

Verkkokurssin avulla opit tunnistamaan, mitä ydinuskomukset ovat ja miten ne voivat rajoittaa elämääsi. Saat myös ymmärrystä siihen, miten menneet tapahtumat vaikuttavat ajatteluusi.

Uskomuksiasi tunnistamalla opit suhtautumaan itseesi lempeämmin ja tekemään tietoisia valintoja automaattisten toimien sijaan.

 

Verkkokurssin valmentajat:
Traumapsykoterapeutti Tara Tuomisilta

“Olen traumaterapiatyössäni kohdannut satoja asiakkaita, joiden rajoittavat uskomukset ovat olleet hyvinvoinnin, sekä omannäköisen elämän tiellä. Meillä kaikilla on uskomuksia ja osa niistä on syntynyt jo lapsuudessa. Siksi niitä on usein hyvin vaikea tunnistaa.”

“Uskomusten vaikutukset voivat kapeuttaa koko elämää ja vaikuttaa pieniin sekä suuriin, jokapäiväisiin valintoihin. Olen kuitenkin nähnyt, miten omien uskomusten muuttamisen jälkeen on mahdollista aloittaa aivan uudenlainen, vapaampi elämä. Sen vuoksi jokaisen olisi hyvä tehdä tuo tutkimusmatka omaan itseensä, vaikka se ei aina helppoa olekaan.”

Psykologisen joustavuuden valmentaja Maiju Rissanen

“Olen itse kärsinyt aiemmin hyvin uuvuttavasta uskomuksesta, jossa riittämättömyyden tunne vei jatkuvaan suorittamiseen, levottomuuteen ja sitä kautta väsymykseen.”

“Kahden pienen lapsen äitinä ja uudessa kaupungissa aloittelevana yrittäjänä halusin olla kaikille kaikkea, enkä antanut itseni levätä. Tuolloin käymäni Theta healing -koulutus toi ymmärrystä suorittamisen takana oleviin uskomuksiin.” 

“Osa toiminnastani johtui myös perheessä opituista käytösmalleista, joita oli vaikea kyseenalaistaa. Koen että etenkin monella perheen äidillä on tuota samaa riittämättömyyden tunnetta, ja itselle hyvien asioiden salliminen voi olla vaikeaa. Haluaisin auttaa muita omien ajatusten kanssa kamppailevia saamaan helpotusta, sekä ymmärrystä omaan tekemiseen.”

 

Tällä verkkokurssilla opit:
 • Mitä uskomukset ovat ja miten ne näkyvät elämässäsi
 • Tunnistamaan omia rajoittavia uskomuksiasi
 • Muuttamaan uskomuksiasi sinua palvelevaan muotoon
 • Kuulemaan omaa sisäistä puhettasi uudella tavalla
 • Näkemään esteet unelmiesi tiellä ja pääsemään niistä yli
 • Asettamaan konkreettisia tekotavoitteita, jotka tukevat arvojesi mukaista elämää
 • Hyväksymään asioita ja tunteita, joihin et voi vaikuttaa
 • Löytämään kiitollisuutta omasta elämästäsi
 • Suhtautumaan itseesi lempeämmin
 • Tekemään tietoisia valintoja automaattisten toimien sijaan
 • Ottamaan konkreettisia askeleita kohti sinulle merkityksellistä elämää
 • Luomaan hyvinvointiasi tukevia uskomuksia ja toimintatapoja
 • Ymmärtämään menneiden tapahtumien vaikutuksia ajatteluusi
 • Kääntämään kateuden inspiraatioksi
 • Käyttämään tekniikoita, joilla voit tukea hyvinvointiasi päivittäin
 • Arvostamaan nykyhetkeä ja siihen kuuluvia asioita
 • Kirkastamaan sitä, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä
 • Saavuttamaan unelmiasi tehokkaammin
Tule kurssille ja aloita matka vapaampaan elämään!

Mitä uskomukset ovat

Julkaistu 25.01.2022

Uskomukset ovat ajatuksia meistä itsestämme, muista ihmisistä, sekä ympäröivästä maailmasta. Hyvin usein uskomukset ovat tiedostamattomia, mutta ne vaikuttavat silti jokapäiväisiin valintoihimme ja päätöksiimme.

Omat kokemukset

Julkaistu 25.01.2022

Tara ja Maiju kertovat omista uskomuksistaan ja niiden vaikutuksista. "Olen huonompi kuin muut" ja "En ole riittävä, enkä pääse etenemään urallani jos en jatkuvasti tee asioita sen eteen".

Miten uskomuksia voi tunnistaa?

Julkaistu 04.02.2022

Usein uskomukset ovat hyvin jyrkkiä ajatuksia eri asioista. Esimerkiksi ”en ikinä”, ”en koskaan”, ”minulle aina käy näin” -ajatusten taustalla voi olla jokin uskomus. Emme välttämättä ole tietoisia kaikista alitajuisista ajatuksistamme, ja siksi ne voivatkin rajoittaa meitä tiedostamattamme.

Arvotyöskentely

Julkaistu 04.02.2022

Omia uskomuksia voi oppia tunnistamaan arvotyöskentelyn kautta. Hot-matriisi on tehokas tapa listata omia tärkeitä arvoja, niihin liittyviä tekoja, sekä tielle tulevia esteitä. Esteitä voivat olla epämiellyttävät tunteet, tuntemukset, sekä uskomukset.

Oman elämän bussi

Julkaistu 07.02.2022

Oman elämäsi bussissa voi olla kyydissä hyvin erilaisia matkustajia. Nämä matkustajat kuvastavat omia ajatuksiasi. Voit kuulla heitä, mutta tehdä silti omat päätöksesi.

Konkreettiset teot ja hyväksyminen

Julkaistu 04.02.2022

Voit lähteä muuttamaan omia uskomuksia pienillä, konkreettisilla teoilla. Hyväksyminen on taas tärkeää silloin, kun et voi vaikuttaa asioihin.

Itsemyötätunto ja kiitollisuus

Julkaistu 04.02.2022

Myös elämässä tapahtuvista vastoinkäymisistä voi oppia löytämään kiitollisuuden aiheita. "Minulla on ajatus että" harjoituksella taas voit opetella myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan.

Erilaiset tunteet

Julkaistu 07.02.2022

Mikään tunne ei ole toista huonompi tai merkityksettömämpi, ainoastaan koemme toiset tunteet ikävinä. Erilaisten tunteiden hyväksyminen on tärkeää. Vaikeilta tuntuviin tunteisiin takertuminen taas vie meiltä energiaa.

Leijona harjoitus

Julkaistu 07.02.2022

Kaikki ajatuksemme eivät ole totta, eikä mielemme ole aina oikeassa. Leijona harjoitus on hyvä esimerkki siitä, että voimme toimia toisin kuin mitä mielemme sanoo.

Terveys ja hyvinvointi

Julkaistu 07.02.2022

Meidän omilla ajatuksilla ja uskomuksilla on valtava vaikutus meidän terveyteen ja hyvinvointiin. Esimerkiksi placebon vaikutusta on tutkittu paljon. Omilla ajatuksillamme on huomattu olevan vaikutusta esimerkiksi lääkkeiden toimivuuteen.

Trauma muistot

Julkaistu 07.02.2022

Lapsuudessa esimerkiksi koulukiusaaminen tai epäonnistumisen kokemukset voivat aiheuttaa traumoja, sekä negatiivisia uskomuksia itsestä, jotka taas voivat vaikuttaa merkittävästikin elämän suuntaan.

Vertailu ja some

Julkaistu 07.02.2022

Yksi asia joka voi vaikuttaa itseen liittyviin kielteisiin uskomuksiin, on vertailu. Vertaamme usein itseämme muihin ihmisiin, sekä itseemme nuorempana. Somen maailma voi helposti vahvistaa tätä vertailua.

Haaveet ja unelmat

Julkaistu 04.02.2022

Uskomusten kanssa työskennellessä myös haaveet ja unelmat ovat todella tärkeitä. Toivottavasti tämän kurssin myötä olet oppinut tunnistamaan omia ajatuksia ja sitä, mitkä niistä ovat rajoittavia ja mitkä taas vievät sinua eteenpäin.

Ankkurointi harjoitus

Julkaistu 04.02.2022

Läsnäolon taitoa harjoittamalla voit vähentää uskomusten vaikutusta elämääsi. Eri aistien kautta tehty ankkurointiharjoitus tuo sinut tehokkaasti läsnäolevaksi tähän hetkeen.

Perustietoa uskomuksista

Vain 59,00€ / 6kk (sis. alv. 24%)

Mikäli sinulla on jo tunnus kirjaudu ensin sisään. Muussa tapauksessa sinulle luodaan tili tilauksen yhteydessä ja saat väliaikaisen salasanan sähköpostiisi.